Archive op maart 2016

Kandidaten verkiezingen Studentenraad 2016-2017!

Beste medestudenten,

De verkiezingen voor de Studentenraad VUmc 2016-2017 komen er aan! Hieronder vind je de volgorde van de kandidatenlijst. Jullie kunnen van 11 tot en met 15 april stemmen op de volgende kandidaten via www.verkiezingen.vu.nl :

1. Merel Weel
2. Sarah Osman
3. Brechtje Mulder
4. Salima Talib
5. Endry Lim
6. Yasmine Atef
7. Duygu Talan
8. Romy Sluijs
9. Sedona de Keijzer
10. Ilse Broekzitter
11. Abdullah Yilmaz

 

Met vriendelijke groet,

Studentenraad VUmc 2015-2016

Studentenwedstrijd EduChallenge

Van 20 tot en met 22 april vindt de studentenwedstrijd EduChallenge in Utrecht plaats. We zoeken daarvoor studenten met goede ideeën voor het onderwijs. Tijdens de EduChallenge werken zij hun ideeën in teams uit tot een concept of prototype. SURFnet ondersteunt dit initiatief omdat de wedstrijd innovatie in het onderwijs stimuleert.

Aan de slag met innovatieve ideeën

Wie kan beter signaleren en vertellen waar kansen en behoeften liggen binnen het onderwijs dan de student zelf? De EduChallenge biedt studenten ruimte, begeleiding en faciliteiten om met innovatieve ideeën aan de slag te gaan en geeft hun een podium om concrete voorstellen te presenteren. Dit alles om het onderwijs te blijven vernieuwen en beter aan te laten sluiten bij de behoeften en wensen van de student van nu.

De EduChallenge wordt georganiseerd door Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Ricoh. SURFnet is een van de samenwerkingspartners van de EduChallenge.

Studenten gezocht

SURFnet is benieuwd welke kansen en mogelijkheden studenten zien in de nieuwste technologieën en innovatieve ICT-toepassingen in het onderwijs. Wij zijn op zoek naar studenten met goede ideeën voor het onderwijs. Naar studenten die samen met andere studenten willen werken aan een oplossing. De opleidingsrichting van de student is niet van belang; motivatie en interesse tellen! Kent u studenten die wel van een uitdaging houden? Promoot de EduChallenge binnen uw onderwijsinstelling, want wellicht zorgen uw studenten voor onderwijsvernieuwing.

Van idee naar concept of prototype

De deelnemers aan de EduChallenge gaan in teams (deze worden op de eerste dag samengesteld) aan de slag met een gezamenlijk gekozen innovatief idee, dat zij in 3 dagen vertalen in een concept of prototype. Ze krijgen daarbij begeleiding van coaches en experts uit het werkveld. Alle teams pitchen hun concept of prototype aan een jury, die de winnaar aanwijst. De deelnemers maken onder andere kans op een prachtig prijzenpakket ter waarde van 500 euro.

De EduChallenge vindt plaats op het Utrecht Science Park.

Meer informatie