Tentaminering op zaterdagen

Tentaminering op zaterdagen

Beste B1 en B2 studenten,

Wij willen jullie bedanken voor het invullen van onze (Facebook)poll met betrekking tot de tentaminering op zaterdagen, geldend voor de volgende tentamens:

  • Start van het leven B15  zaterdag 24 oktober 2015 12:00-14:00 CAT 1e gelegenheid
  • Leefstijl en gezondheidszorg B15 zaterdag 19 december 2015 8:45-10:45 CAT 1e gelegenheid
  • Medisch wetenschappelijk onderzoek 1 B15 zaterdag 19 december 2015 12:00-14:00 CAT 1e gelegenheid

Wegens de curriculumherziening en rekening houdend met de wensen van de studenten: een roostervrije dag voor het tentamen en een adempauze tussen twee opeenvolgende blokken, zijn dit collegejaar (bijna) alle tentamens op de vrijdag ingeroosterd. Echter, wegens VU-brede ruimtegebrek om te tentamineren, dienden de bovenstaande tentamens op de zaterdag gepland te worden.

Wij zien in dat de tentaminering op zaterdagen voor de meeste studenten ongunstig uitpakt. Jullie argumenten hebben wij dan ook meegenomen in onze overleggen met onder andere prof.dr. Horrevoets (programmaleider Bachelor geneeskunde).

Tot onze spijt moeten wij mededelen dat er voor dit collegejaar geen alternatieven mogelijk zijn. Wij zijn achter de schermen hard bezig dit recht te zetten voor de komende jaren. Als wij hier meer over weten zullen wij jullie benaderen en jullie mening vragen om deze mee te nemen in het beleid.

Vriendelijke groet,

Studentenraad VUmc 2015-2016

admin

1 reactie tot nu toe

Ruben Geplaatst op7:45 pm - okt 20, 2015

In hoeverre is het toegestaan, denk hierbij aan regels van de onderwijsinspectie, om verplichte onderwijsmomenten (wat dit uiteindelijk is) op zaterdag (in de kerstvakantie) te plannen? Is dit niet een verplichte vrije dag?)