Medische bibliotheek

Openingstijden Medische bibliotheek:

Maandag t/m donderdag: 08:30 -21.00 uur*

Vrijdag: 08:30-18.00 uur*

Zondag: 10.00-18.00 uur* **

* De stille studiezaal is vanaf 8.00 uur tot 22.00 uur open!

** De Medische bibliotheek is in 2017 ook op de volgende zondagen open van 10.00 tot 17.00 uur:

September: 24

Oktober: 15 & 22

November: 5, 12, 19 & 26

December: 3, 10 & 17

 

—————————————————————————————————————————

Toegang tot licenties en artikelen van de bibliotheek, gewoon thuis op je computer?

http://www.ub.vu.nl/nl/faciliteiten/toegang-buiten-de-campus/index.aspx

https://vu.on.worldcat.org/discovery

—————————————————————————————————————————-

3D Anatomieatlas online altijd en overal

Vanaf februari 2017 heeft elke student toegang tot de nieuwe 3D anatomieatlas van de medische bibliotheek. Met deze atlas kun je laag voor laag en vanuit elke hoek de anatomische structuren bekijken. Indien je een structuur aanklikt zie je rechts in beeld de functies van de structuur aangevuld met beeldmateriaal als video’s, scans en rötgenfoto’sanatomieatlas

Je vindt hem hier.

Voor de bijbehorende instructievideo klik hier.

Ben je niet op de VU? Bekijk de atlas dan thuis via de bovengenoemde proxyserver met de zoekterm: 3D human anatomy & physiology

 

 

 

————————————————————————————————————————————-

Wil je meer verdiepende colleges bekijken als aanvulling op je studie of als extra uitleg? Via deze_link  kom je bij talloze lectures van internationale professoren.

Dagleen-systeem

Sinds vorig jaar april is het dagleen-systeem ingevoerd. De aanleiding voor deze wijziging is de verbouwing van de bibliotheek geweest. Door deze verbouwing is de bibliotheek niet meer één ruimte. Vandaar dat de boeken uitleenbaar moesten worden. Wat betekent dit voor jullie? Jullie kunnen de kernboeken voor een dag lenen met jullie VU-pas, het boek moet dan wel dezelfde dag voor het sluiten van de balie terug. Als je dit niet doet dan krijg je een boete van €2,50 per dag. De pas wordt geblokkeerd als de boete oploopt tot €20. Dit betekent dus dat boeken die op vrijdag geleend worden, op maandag terug moeten zijn.

Het is niet de bedoeling dat iedereen boeken gaat lenen om mee naar huis te nemen. De bedoeling van de kernboeken is nog steeds dat je ze leest in de bibliotheek en daarna terugbrengt. Wij benadrukken dan ook dat we samen de kernboeken gebruiken, houd dus rekening met jouw medestudenten die ook dat boek nodig hebben om te studeren. Zorg dat je het boek alleen in bezit hebt als je hem ook echt gebruikt en dat je hem daarna (dezelfde dag nog dus) terugbrengt.

 

Untitleddsfdssfdsadsfdsa