28 Februari 2017: Symposium meet de coassistent

Poster symposium

Klik hier om je aan te melden.

—————————————————————————————————————————————————-

VUtijdlijn actiedag met Compendium winactie!

vutijdlijn_evenement-page0

Dinsdag 7 februari aanstaande is misschien wel de dag dat jij een compendium boekenset wint!

Tussen 10:00 en 14:00 staan wij in de MF om jullie alles uit te leggen over de nieuwe site VU-tijdlijn waarop je snel, gemakkelijk en overzichtelijk alle informatie en deadlines kunt vinden voor jouw studiejaar. Dit door middel van een tijdlijn met hieraan kaartjes verbonden waarop vragen worden beantwoord als: ‘Wat moet ik regelen voor mijn zorgstage?’. Onder de vraag staat het antwoord en een verwijzing naar de plek waar je alle aanvullende informatie kunt vinden. Kom op 7 februari dus langs als je nieuwe ideeën hebt voor een kaartje of meer uitleg wilt onder het genot van iets lekkers!

Degene met het beste idee voor een nieuw kaartje wint een compendium boekenset met alle stof van de hele bachelor geneeskunde samengevat in één overzicht! Dus neem alvast een kijkje op http://www.vutijdlijn.nl/#om een nieuw kaartje te bedenken!

Altijd al eens ’s nachts een kijkje willen nemen in een ziekenhuis? Op dinsdag 11 oktober kan het tijdens de Nacht van VUmc!

Op woensdag 12 okNacht van VUmc. www.vumc50jaar.nl/denachtvanvumctober viert VUmc zijn 50-jarig jubileum. De nacht voorafgaand aan onze verjaardag vindt er tijdens de ‘Nacht van VUmc’ een bijzonder evenement plaats. VUmc opent van dinsdag 11 oktober 22:00 tot woensdag 12 oktober 02:00 zijn deuren om iedereen kennis te laten maken met een nacht in VUmc.

Programma

  • Waarom sommige mensen niet kunnen slapen’ door Ysbrand van der Werf (neurowetenschapper)
  • Patiëntencollege over hersentumoren door Saskia Peerdeman (neurochirurg en opleider)
  • Joost van Galen (hoofd zorgeenheid SEH) en Tessa Biesheuvel (chirurg) over hun werk op de spoedeisende hulp (SEH)
  • Tentoonstelling met oude verpleeguniformen
  • Illusionist Jan Reinder van Magic Minded houdt iedereen wakker met een spetterende voorstelling
  • Proosten om 00.00 uur!
  • Nachtvoorzitter Frénk van der Linden

 

Ben jij er bij?
Geef je direct op via 50jaar@vumc.nl o.v.v. ‘Nacht van VUmc’, en houd de website www.vumc50jaar.nl/denachtvanvumc in de gaten voor het volledige programma.

Studentenforum + lezing genderdysforie

12993343_944994102288415_1231124109596090257_n

Lieve bachelorstudenten, willen jullie meepraten over het onderwijs en je mening geven over het nieuwe curriculum, de digiCAT en de Cohencesuur? Na een jaar van afwezigheid vindt op 10 mei het studentenforum weer plaats: dé unieke kans om in gesprek te gaan met o.a. de opleidingsdirectrice prof. dr. Gerda Croiset en programmaleider van de bachelor prof. dr. Anton Horrevoets. Het studentenforum is georganiseerd door de SR, het JVB, de MFVU en de studentassessor.

Dit jaar is het studentenforum gekoppeld aan een erg interessante lezing over genderdysforie georganiseerd door DOCS, een commissie van de MFVU, die staat voor Diversiteit, Openheid, Cultuur en Studenten. Onder andere genderchirurg Mujde Özer zal jullie meer vertellen over alle ins en outs van dit onderwerp. Komen dus!

Praktische bijkomstigheid: voor de eerste 100 aanmeldingen zal er gratis pizza geregeld worden! Meld je nu aan via onderstaande link: https://docs.google.com/…/1cXUmtSxzRPp3pYL_VJ1kZDz…/viewform

Wat: Studentenforum & Lezing genderdysforie
Wanneer: dinsdag 10 mei
Hoe laat: 16:45 – 20:00 uur
Waar: MF-FG1

 ———————————————————————————————————-
opening medische bieb

 

 

 

 

 

Eindelijk is het zover!

Op 30 maart wordt onze Medische Bibliotheek geopend en de naam onthuld. De prijswinnaar zal tijdens de opening bekend worden gemaakt en zijn of haar prijs ontvangen. De prijswinnaar krijgt kort het podium om toe te lichten hoe hij of zij tot de naam van de bibliotheek is gekomen. De prijswinnaar ontvangt een mooi boek en een boekenbon ter waarde van € 50. Ook voor alle andere studenten zal er een verassing aanwezig zijn. Na het programma in de Amstelz…aal zal er een rondleiding plaatsvinden en zullen we de middag afsluiten met een borrel!

I.v.m. de catering graag aanmelden via e.vanormondt@vumc.nl.

Wij hopen op een mooie opkomst!

——————————————————————————————————

In 2015 heeft de Medische Bibliotheek een volledige metamorfose ondergaan.
Er is een nieuwe balieomgeving, 90 extra studieplekken en vele extra’s. Het ‘brightsite concept’ is gebruikt voor de inrichting.Wij zijn meer dan trots op het resultaat. De Medische Bibliotheek wordt officieel geopend en krijgt een naam. Samen met de Studentenraad hebben wij onder de studenten een prijsvraag uitgeschreven. Er waren 80 inzendingen. Op de openingsbijeenkomst zal de naam worden onthuld en de prijswinnaar bekend worden gemaakt.Wij zien uit naar een bijzondere en spannende bijeenkomst. U bent hiervoor van harte uitgenodigd! I.v.m. de catering graag aanmelden via e.vanormondt@vumc.nl.Gerda Croiset, directeur VUmc School of Medical Sciences
Loes Hazes, locatiecoördinator Medische Bibliotheek
Programma
16.15 uur Inloop
16.30 uur Welkom
Gerda Croiset
Library as a place
Arjan Schalken, manager Academic Support Universiteitsbibliotheek VU
Ontwerp/brightsite-concept voor de bibliotheek
Fokke Rakers, directeur Projectbureau Huisvesting
Opening: Onthulling van de naam en bekendmaking van de prijswinnaar
Margreeth van der Meijde, vice-decaan onderwijs en opleiden
Toespraak van de jury
Gerda Croiset, Tamana Alozai en Loes Hazes
17.15 uur Rondleiding en borrelLocatie
De opening vindt plaats in de Amstelzaal van VUmc, De Boelelaan 1117, 1081 HV te Amsterdam. Een routebeschrijving kunt u terugvinden via www.vumc.nl.
——————————————————————————————————————-
Definitieve poster symposium

De academische ziekenhuizen AMC en VUmc hebben de intensie om te fuseren en op een aantal gebieden zeer intensief samen te gaan werken. VUmc en AMC streven naar verdere verbetering van complexe patiëntenzorg, excellentie op Europees niveau in onderzoek en onderwijs én een doelmatiger gebruik van mensen en middelen. De geneeskunde opleidingen zullen gescheiden blijven, maar op termijn zou het masteronderwijs beïnvloed kunnen worden door verschuivingen van bepaalde afdelingen.

Op 11 februari organiseert de Studentenraad een symposium over leiderschap en medezeggenschap in de gezondheidszorg, met als thema de Alliantie VUmc-AMC. De sprekers zullen zijn: Prof. Dr. Hans Brug (decaan faculteit geneeskunde), mevrouw Van der Meijde (vice-decaan faculteit geneeskunde) en Prof. Dr. Sonja Zweegman (Hematoloog VUmc). Ieder met een eigen functie binnen deze Alliantie, gaan zij aan de hand van verschillende stellingen de discussie met elkaar aan. Welke zorg zal samen gaan? Wat betekent dit voor patiënten? Komt er huisvesting op één locatie? Wat kunnen de gevolgen zijn voor co-assisenten? En zijn er cultuurverschillen die kunnen botsen? Ben je geïnteresseerd in dit soort vraagstukken of vraag je je af waar de Studentenraad zich onder andere mee bezighoudt? Kom dan vooral naar deze bijzonder interessante avond!

Locatie: VU Amsterdam, Medische Faculteit, zaal MF-A301
Datum en tijd: 11 februari 2016, start programma om 18.00 uur
Gratis toegang en heerlijk avondeten!
Aanmelden via: studentenraad@vumc.nl